فریت و ارسال بار

کارگو چیست؟

کارگو چیست؟

در اطراف همه ما کالاهای مختلفی هستند که ساخت کشور ایران نیستند و چون به شکل عمده خریداری می شوند ممکن است این سوال پیش بیاید که چگونه وارد ایران می شوند.

در دنیا روش های متفاوتی برای جابه جایی بار وجود دارد هرکدام از این روش ها مزایا و معایب مخصوص به خودشان را دارند. استفاده از کشتی یکی از این روش هاست که در کنار پایین بودن هزینه و ایمن بودن،این روش یک مشکل بزرگ دارد و آن مدت زمان طولانی برای حمل و نقل بار است. برای حل این مشکل نوع خاصی از حمل و نقل هوایی ابداع شده که برای درک بهتر این روش باید با مفهوم کارگو آشنا شویم.

کارگو به عنوان سریع ترین روش انتقال بار اهمیت بالایی دارد و بسیار رایج بوده و در سراسر جهان تعداد زیادی از افراد،شرکت ها و حتی دولت ها از این روش برای حمل و نقل کالاهای تجاری خود استفاده می کنند و در صورت حذف کارگو خسارات زیادی به این گروه ها وارد می شود.

هدف ما این است که در این مطلب به شکل شفاف در رابطه با کارگو توضیح دهیم تا اگر شما نیز برای خرید شخصی یا تجارت به حمل و نقل بین المللی نیاز دارید بتوانید به آسانی از کارگو استفاده کنید.

 

کارگو چیست؟

در ادامه قصد داریم شما را با مفاهیم مختلفی که برای کارگو در کشورهای گوناگون وجود دارد آشنا کنیم.به عنوان مثال در آمریکا کارگو را اینگونه تعریف می کنند: تمامی مصالح،کالاها،مواد،مال التجاره شامل چهارپایان،وسایل شخصی مسافران،قطعات و لوازم اجزاء اتومبیل،نامه و حتی چمدان های همراه مسافر که به شکل هوایی،دریایی یا زمینی حمل می شود و دارای بارنامه یا هرگونه رسید حملی از شرکت حمل کننده است را کارگو می نامند.

البته که تعری فوق از برخی جهات در کشور ما صدق نمی کند و شاید کمی گیج کننده باشد.برای تعریف ساده کارگو می توان گفت یک روش برای حمل بار است که به وسیله هواپیماهای تجاری (غیرمسافربری) یک یا چند کالا به مناطق مختلفی فرستاده می شوند.در حقیقت در ایران به شکل هوایی این جابه جایی بار،کارگو گفته می شود.

با ذکر یک مثال بخش معرفی کارگو را به پایان می رسانیم:اگر فردی مالک شرکتی بوده و از شرکتی خارجی کالایی خریداری کند مسلما برای حمل و نقل آن از هواپیمای مسافربری استفاده نمی کند بلکه با مراجعه به شرکت های دارای هواپیمای باربری و بعد از گرفتن مجوزها و انجام امور اداری آن کالای خود را به ایران یا سایر نقاط دنیا انتقال می دهد که به این روش انتقال،کارگو گفته می شود.

 

تفاوت کارگو و فریت بار

یکی دیگر از روش های جابه جایی بار با هواپیما،فریت بار است که تفاوت عمده ای با کارگو دارد ولی افراد زادی این دو روش را با هم اشتباه می گیرند.تفاوت این دو روش در این است که کارگو جهت جابه جایی بارهای تجاری استفاده می شود درحالی که فریت بار در مواقعی که یک مسافر باری بیش از حد مجاز و استاندارد داشته باشد به کار می آید و بار اضافی او با فریت بار منتقل می شود.

این دو روش از جهات دیگری مثل اخذ مجوزهای لازم و نحوه ارسال و تحویل و هزینه هم تفاوت هایی دارند و استفاده از آنها بسته به نیاز شماست.در واقع اگر به عنوان صاحب یک شرکت تجاری از یک کشور خارجی کالاهای کوچک و کم وزنی خریداری کرده اید می توانید از فریت بار استفاده کنید و درصورت خرید عمده یا کالاهای بزرگتر کارگو مناسب شماست.

 

عوامل تعیین کننده هزینه کارگو

1-ابعاد و وزن کالا: طبیعتا هرچه وزن و ابعاد کالا بیشتر و بزرگتر باشد باید هزینه بالاتری بابت کارگو پرداخت کنید.هرکدام از شرکت های حمل بار هوایی روش منحصر به فرد خود را برای نحوه اندازه گیری ابعاد و تاثیر آن روی قیمت کارگو دارد.

2-فاصله هوایی: فاصله هوایی بین کشور مبدا و مقصد پارامتر دیگری است که روی قیمت کارگو موثر است.خیلی از افراد تازه کار در حوزه صادرات و واردات به دلیل کم تجربه بودن ممکن است از این موضوع اطلاع نداشته باشند که فاصله زمینی دو کشور با فاصله هوایی شان متفاوت است و گاهی اوقات به دلیل عدم وجود مسیر مستقیم هوایی بین دو کشور،این فاصله،از فاصله زمینی بیشتر است و با در نظرنگرفتن این موضوع متضرر می شوند.

3-نوع کالا:معمولا کالاهایی که حساسیت بیشتری نسبت به ضربه دارند هزینه کارگو بیشتری دارند و تفاوت هزینه ها می تواند توسط شرکت های عرضه کننده کارگو یا نهاد های دولتی ایجاد شود.

4-قوانین کشور مبدا و مقصد:یکی دیگر از مواردی که باعث اختلاف هزینه کارگو می شود قوانین مختلفی است که کشور های مبدا و مقصد دارند.مثلا ئر بحث مالیات،بعضی کشورها برای تمامی کالاها یک نرخ ثابت دارند ولی در برخی دیگر این تعرفه برای کالاهای مختلف،متفاوت است.توصیه می شود برای آگاهی از این قیمت ها از شرکت های فعال در این زمینه مشاوره بگیرید.

5-شرکت خدمات دهنده:شرکت های متعددی در زمینه کارگو فعال هستند که با توجه به اعتبار،کیفیت خدمات و سابقه خود قیمت های متفاوتی دارند و شما باتوجه به بودجه و نیاز خود می توانید یکی از این شرکت ها را برای کارگو انتخاب کنید.

 

چه کالاهایی برای کارگو مجاز هستند؟

مطمئنا آگاه هستید که برای همه کالاها نمی توان از کارگو استفاده کرد.مراجع قانونی در هر کشور با توجه به سیاست های خاص آن کشور ورود برخی از کالاها را غیرمجاز می دانند.استفاده از کارگو برای این دسته از کالاها موجب توقیف آنها و مجرم شناخته شدن شما می شود.برای مثال مسائل اجتماعی و فرهنگی می تواند باعث ممنوع شدن ورود کالاهایی مثل اسلحه و مشروبات الکلی باشد.حتی ورود برخی از کالاها برای یک بازه زمانی مشخص ممنوع می شود مثل واردات خودروهایی با قیمت بالای 40 هزار دلار که در سال 98 برای زمان کوتاهی در ایران ممنوع شد.

تعدادی از کالاها نیز ممنوعیت ورود به کشور را ندارند ولی باید برای ورود آنها مجوزهای قانونی را اخذ کنید.شرکت های کارگو در این زمینه وظیفه ای ندارند و خود شما باید برای دریافت این مجوزها اقدام کنید.

گاهی شرکت های کارگو به دلیل سیاست های کاری خود از انجام برخی خدمات سر باز می زنند مثل حمل مایعات یا حیوانات زنده که بیشتر شرکت های ارائه دهنده خدمات کارگو این خدمات را انجام نمی دهند ولی کالاهایی مثل لوازم دیجیتالی،انواع خوراکی،لباس و دیگر کالاهای وارداتی که مانند آنها را به راحتی می توان با سیستم کارگو به کشورهای مختلف،منتقل کرد.

 

مراحل کارگو

فرایند انجام این کار به هیچ عنوان دشوار نیست.نخست با مراجعه به یکی از شرکت های خدمات دهنده کارگو مراجعه کرده و مشخصات دقیقی از کالاهای مورد نظر را در اختیارشان قرار می دهید.بعد از اعلام هزینه ها از طرف شرکت و توافق بر سر آن باید مشخصات و مدارک کالاهایتان را به شرکت تحویل داده و اجناس را هم برای آنها ارسال کنید.

در این مرحله شرکت کالاهای شما را بسته بندی می کند و شما نیز می توانید از نحوه بسته بندی کالاهای خود بازدید کرده و از سالم ماندن آنها در سفر هوایی مطمئن شوید.بعد از پرداخت هزینه ها به شرکت فرایند کارگو شروع خواهد شد.به وسیله هواپیماهای باری کالاهای شما به مقصد فرستاده شده و در آنجا توسط اداره گمرک تحت نظارت قرار می گیرند.در این مرحله شما با مراجعه به گمرک و ارائه مجوزهایی که از طرف شرکت خدمات دهنده دریافت کرده اید کالاهای خود را تحویل می گیرید.

 

چه زمانی شرکت خدمات دهنده موظف به پرداخت خسارت است؟

فقط در صورت خسارت دیدن کالا حین سفر شرکت به شما خسارت می پردازد و بعد از اینکه اداره گمرک کالای شما را تحت نظر قرار داد، شرکت به هیچ عنوان مسئولیتی در قبال آسیب به کالا ندارد و بعد از دریافت کالا از گمرک کنترل آن به شکل کامل برعهده شماست و اداره گمرک مسئولیت خراب شدن کالای شما را ندارد.

 

سخن پایانی

در این مطلب کارگو چیست؟ به معرفی کارگو و سپس بیان تفاوت های آن با فریت بار پرداختیم و نکات مهمی که در این روش برای حمل بار وجود دارد را بیان کرده و در انتها مراحل انجام کارگو را ذکر کردیم.

بدون شک کارگو یکی از بهترین روش های انتقال بین کشور هایی بدون مرز زمینی است و تنها روش سریع برای حمل کالا به کشور هایی است که راهی به دریا ندارند.

تمام نکات گفته شده به منظور بالابردن اطلاعات شما بود تا اگر برای جابه جایی کالای خود قصد انتخاب کارگو را دارید با آگاهی کامل این کار را انجام دهید و به مشکلی برنخورید.

به شما توصیه می کنیم قبل از انجام کارگو حتما با شرکت های خدمات دهنده تماس گرفته تا از تغییر در هزینه های کارگو مطلع شوید و چون قوانین هر کشوری ممکن است در طول زمان تغغیر کنند ممکن است کالاهایی که پیش از این بارها با کارگو انتقال داده اید در حال حاضر نتوانید به راحتی انتقال دهید. همچنین احتمال دارد کالایی که می خواهید به کارگو تحویل دهید جزء کالاهای ممنوعه باشد.

اگر در زمینه کارگو و فریت بار سوالی دارید میتوانید با کارشناسان پارسکالابران ساینار تماس بگیرید.

 

نوشته های مشابه